“Dy gjëra na godasin teksa ecim nëpër plantacionet e çajit jeshil të Javas së lashtë: koni i vullkanit Kawa Ijen dhe shkurret e vetiverit. Rrënjët e tyre të gjata përforcojnë shtigjet: ato janë arsyeja që ne erdhëm këtu, për notën tokësore, pothuajse të hirit që e bën këtë vetiver një përvojë unike të nuhatjes”. [shënime udhëtimi]

“Vetiver”: tingëllon kaq frëngjisht, por emri është mashtrues. “Vettiveru” është në fakt fjala tamile për një bimë, rrënjët e gjata të së cilës vlerësohen gjithashtu si material tekstili. Pas nxjerrjes dhe distilimit, ata prodhojnë një vaj esencial me ngjyrë qelibar. Origjina e saj na kthen në Indinë jugore, por ne donim që Perris Monte Carlo Vetiver ynë të ishte një përvojë vërtet e veçantë aromash. Pas marrjes së mostrave të varieteteve më të përdorura nga Antilet – Haiti dhe Bourbon – ne udhëtuam në Java e lashtë. Ishulli më i madh dhe më i populluar në arkipelagun Sunda ka ende diçka nga aura e tij misterioze. Ndoshta sepse vullkanet e mëdha aktive janë kaq afër: sigurisht që është e vërtetë që vetiveri Java nuk ndan thjeshtësinë e pastër të të afërmve të tij më të afërt. Në të kundërt, është i athët, i mprehtë, i tymosur dhe pothuajse i djegur, me nuanca të papritura jeshile, lulesh dhe pikante. Aroma jonë Vetiver është e përkryer për këdo që kërkon nota elegante karizmatike: një zemër intensive e drurë që hapet në nota të lehta lulesh.

SHËNIME
Koka: Bergamot nga Kalabria, Grejpfrut, Piper Timur
Zemra: Vetiver Java, Absolute e Geraniumit
Baza: Amber, Musk

size

100ML, 50ML

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “VETIVER JAVA”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ShqipEnglishItaliano