“Nuk ka emra të veçantë vendesh që të tregojnë origjinën e tij. Vetëm koordinatat për marinarët, paralelet dhe meridianët që kryqëzohen në Paqësorin blu ku Azia takohet me Oqeaninë. Këtu gjetëm pemën që kërkonim, origjinale. Druri i drurit të sandalit ka fuqinë të rizgjojë mendjen”. [shënime udhëtimi]

Në këtë udhëtim, ideja e “larg” ka ende kuptim. Jemi në jug të Tropikut të Kancerit, midis Azisë dhe Oqeanisë. Prej këtu, kjo pemë e gjatë, jo veçanërisht tërheqëse arriti në Indi.

Thelbi nxirret nga zemra e trungjeve dhe aroma e tij intensive mistike përshkon ceremonitë hindu dhe budiste, të lëshuara nga djegia e shkopinjve të temjanit. Sot është një specie gjithnjë e më e rrallë, e mbrojtur. Por falë kërkimit të mundimshëm dhe kthimit – 50 pemë të reja mbillen për çdo pemë të prerë – ne ishim në gjendje të përdornim vajin më të mirë të pastër e thelbësor të drurit të sandalit nga të gjithë. Rezultati është një përrallë hipnotike, misterioze e nuhatjes.

Notat e ngrohta, të drunjta, kadife janë të ndërthurura me nuanca lulesh. Veshja e tij sot është një përvojë e ëmbël, emocionuese që çliron mendjen dhe hap rrugën drejt shtresave tona më të thella të ndërgjegjes.

Angazhimi ynë për qëndrueshmërinë: Druri ynë i sandalit buron nga kthimi ndaj mjedisit. Për çdo prerje të drurit të sandalit, mbillen edhe 50 të tjera.

SHËNIME
Koka: Karrota
Zemra: Krem, Orkide, Vjollcë, Balsam Gurjum
Baza: Dru sandali i Paqësorit, Musk

size

100ML, 50ML

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “SANTAL DU PACIFIQUE”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ShqipEnglishItaliano