“Dy mijë metra mbi nivelin e detit, në jugperëndim të Gadishullit Arabik. Mbërritja në Taif në prill është si një mirazh: një shportë e madhe me trëndafila të varur mbi shkretëtirë. Kodrat e saj të thata ofrojnë habitatin e përsosur për trëndafilin Damask ‘Trigintipetala’: thesar i maleve, thelbi i një kulture që kupton dhe kultivon poezinë e aromës”. [shënime udhëtimi]

Trëndafili delikat Damask i sjellë në Taif nga osmanët erdhi fillimisht nga Persia, ose ndoshta edhe më në lindje, nga India. Thelbi i saj kap të gjithë popujt arabë që kanë kuptuar ndonjëherë për dashurinë, bukurinë dhe mënyrën se si t’u bëjnë homazhe atyre për shumë shekuj.
Vetëm në Taif gjetëm një vaj esencial me një përqendrim dhe pastërti kaq të jashtëzakonshme, falë një kombinimi unik të klimës, terrenit dhe kultivuesve ekspertë.

Buqeta e Rose de Taif-it tonë feston vlerën e përjetshme të trëndafilit, duke e përzier atë me notat e barbarozës që nuk tejmbushin kurrë. Një kujtesë se dashuria kërkon respekt mbi të gjitha.

SHËNIME
Koka: limon, arrëmyshk, barbarozë
Zemra: Trëndafili i Esencës Taif
Baza: Rosa Damascena Absolute, Rose Musk

size

100ML, 50ML

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “ROSE DE TAIF”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ShqipEnglishItaliano