“Në Tanneron, ku fryn mistrali i ashpër, një det me ngjyrë të verdhë mbush sytë. Dhe, siç i shkroi Albert Camus Maria Casarès-it, “shpatet shkërmoqen nën pemët e mimozës”. Aq shumë i rënduar nga rilindja e pranverës, parfumi i tyre ngjall qetësi dhe një ndjenjë të çuditshme plotfuqie. Të gjitha rrugët janë të hapura…”   [shënime udhëtimi]

I importuar për herë të parë nga Tasmania, Acacia Dealbata ishte aq popullore me anglezët sa që përveç rritjes së saj në shtëpi, ata e sollën atë në domenin e tyre të dimrit, në jug të Francës. I njohur për vetitë e tij qetësuese, vaji esencial u prodhua për herë të parë në vitet 1940. Në interpretimin e tij të ri, Jean-Claude ka rrëmbyer frymën delikate të pranverës. Kompozitori i madh i parfumeve e ka kthyer Mimosa Tanneron në një odë për butësinë, ëmbëlsinë dhe lulëzimin e emocioneve të dashurisë, të pasqyruara në notat e mesme të Trëndafilit dhe Murrizit.

SHËNIME
Koka: Mimoza absolue
Zemra: Murriz, Trëndafil
Baza: Musk i bardhë

size

100ML

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “MIMOSA TANNERON”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ShqipEnglishItaliano