“Mandarinat e vogla shkëlqejnë mes gjetheve të gjelbra të dendura. Në distancë qëndron Etna, koni i saj i bardhë me borë. Duket sikur peizazhi nuk ka ndryshuar kurrë. Por historia e mandarinës është një nga migrimet e rastësishme. Një që mund të ketë frymëzuar artistin italian Franco Battiato për të shkruar një këngë të vendosur midis Lindjes dhe Perëndimit: një fisnik kinez mbërriti në Siçili në fillim të viteve 1800, duke u vendosur në ishull…”  [shënime udhëtimi]

Mandarina është një frut kompleks agrumesh. Në ciklin nga lulja tek frutat e papjekura dhe pjekuria e plotë, parfumet e saj ndryshojnë. Duke e rikrijuar atë në tërësinë e saj duke hequr çdo burim ndërhyrjeje, ne i bëmë homazhe kësaj dhurate nga Siçilia.

Ne kurrë nuk do të kishim sukses pa inovacionin, pa teknikat e reja të nxjerrjes që punonin më ngushtë me traditën se kurrë më parë. Mandarino Di Sicilia ka tre fraksione unike të vajrave esencialë; së pari nga mandarina jeshile, një vaj delikat dhe i paqëndrueshëm që bëhet më i rëndë në tranzicionin e dytë dhe vaji i tretë esencial përfundon në një mandarinë të verdhë.

Përvoja e nuhatjes është emocionuese. Ashtu si të jetosh të katër stinët në të njëjtën kohë: lulen, gjethen jeshile, lëvozhgën me notat e saj gjysmë të hidhura dhe mishin e ëmbël. Buqetën plotësojnë Jasemini, Geranium dhe Amber. Rezultati është një aromë e fuqishme që na transporton në Siçili: në një ditë të bukur me diell, rrezet e diellit ngrohin frutat dhe lëshojnë parfumin e tyre të ëmbël e të mprehtë…

SHËNIME
Koka: Mandarina e gjelbër Capua, Portokalli e hidhur, Mandarina e verdhë, Petitgrain Paraguaj
Zemra: Jasmin Absolute, Geranium, Lul Portokalli
Baza: dru kedri, qelibar, misk

size

100ML

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “MANDARINO DI SICILIA”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ShqipEnglishItaliano