Kalimi i Provences së Haute është një udhëtim mistik. Si të kalosh një shkretëtirë shkëmbore ku pemët janë të rralla, nëse nuk do të ishte për livando. Shkurret e larta tronditen nga shpërthimet e mistralit. Ndërsa mbrëmjet nuk janë më të ndezura nga zjarret nën alembikët, siç përshkruhet nga Jean Giono, aroma e pastër dhe e pastër është shpirti i kësaj toke.” [shënime udhëtimi]

Për romakët, ishte lulja që parfumoi butësisht ujin e tyre të larjes. Livando për “laving”. Ushtritë romake e përhapën bimën në të gjithë Evropën, por pikërisht këtu livanda çiftëzohet aq ngushtë me peizazhin për t’u bërë tipari i saj dominues, i cili dikur shihet nuk harrohet kurrë – si një palë sy verbues blu-vjollcë. I magjepsur nga ashpërsia e natyrës së ashpër, Jean-Claude e ka interpretuar atë në mënyrën e tij. Lavande Romaine është një faqe e jashtëzakonshme në historinë e tij të aromës, ku fluturat blu fluturojnë në muzg mbi nuancat e buta të rrushit të zi, kedrit blu dhe myshkut të bardhë.

SHËNIME
Koka: Lavanda mirë
Zemra: sytha Cassis, Bleu Cedar
Baza: Musk i bardhë

size

100ML, 50ML

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “LAVANDE ROMAINE”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ShqipEnglishItaliano