“Në Grasse, nga agimi deri në mbrëmje, aroma e jaseminit shkruan historinë e vet: së pari e butë dhe e gjelbër, më pas e ngrohtë si lule portokalli dhe, së fundi, e thellë, pothuajse si kafshë, ndërsa vyshket. Të udhëhequr nga Jean-Claude, ne ndjekim gjurmët e saj, duke ecur në shtigje të ngushta ku bimët bujare ofrojnë veten deri në verë. Deri në fund të ditës, mbetet vetëm një ide. Jasemini është përgjithmonë.” [shënime udhëtimi]

Kur Jean-Claude Ellena kujton fëmijërinë e tij, kështu e sheh veten: me një lule jasemini midis gishtit dhe gishtit të madh. E tejdukshme si porcelani, lulja shënoi fillimin, shenjën e parë të vokacionit të tij. Në kohën e korrjes, çdo orë e ditës sillte një variacion të parfumit që dominonte ajrin. “Natyra”, thotë Jean-Claude sot, “po më mësonte se parfumi mund të jetë i përbërë dhe i prishur dhe efektet e tij mund të ndryshojnë. Por në fund ajo mbetet unike dhe e përjetshme.” Kjo është Jasmin de Pays: një aromë kujtimi dhe akti përkushtimi ndaj Provences, tokës së parfumuar.

SHËNIME
Kreu: Jasmine Absolute
Zemra: Karafil, Tagete
Baza: Musk

size

100ML, 50ML

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “JASMIN DE PAYS”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ShqipEnglishItaliano