“Udhëtimi ynë drejt origjinës së parfumeve mesdhetare na kthen atje ku filloi gjithçka. Për Magna Graecia dhe artin, filozofinë, teknikat e saj…. Dhe parfume. Diamante, një qytet i vogël me një të kaluar të madhe. Citrus Medica ose Diamante Citron rritet vetëm këtu, rezultat i një mutacioni. Një nga mrekullitë e shumta që kanë ndodhur në këtë shtrirje të bregdetit kalabrez të përkëdhelur nga flladi tirren. [shënime udhëtimi]

Është Pema e Përsosur, fruti i së cilës – i pasur me shije dhe parfum – simbolizon përsosmërinë e popullit të zgjedhur në traditën hebraike. Rabinët vijnë në këtë zonë të shkurtër të bregdetit kalabrez për të zgjedhur qitronë më të mirë, një pjesë thelbësore e festimeve për Sukkot, festën kryesore hebraike.

Pra, Citron Diamante ishte një domosdoshmëri për festimin tonë të Italisë mesdhetare, një udhëkryq për shumë tradita të ndryshme. E trajtuam me kujdes, ashtu siç i ka hije një fruti që është shumë më tepër se një përbërës i thjeshtë. Në thelb të tij qëndrojnë kujtimet, fytyrat, anijet tregtare, gjuhët e ndërthurura. Një mori historish që notat e ëmbla të Citron ritregojnë me një prekje moderne: zemra pikante dhe baza e butë, myzeqare.

SHËNIME
Koka: Cedar Capua, Lime, Limon, Verbena CO2
Zemra: Baies Rose CO2, Xhenxhefil Fresh, Kardamom, Piper Sichuan
Baza: Iris, Oakmoss, Musk

size

100ML, 50ML

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “CEDRO DI DIAMANTE”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ShqipEnglishItaliano