“Ndërsa ishim në piramidat Aztec të Teotihuacan, ne pamë një ëndërr. Ne ëndërruam për një parfum që nuk ekzistonte kurrë. Xocolatl. Pija e perëndive. Pas kthimit filluam të eksperimentonim. Kokrrat më të mira të kakaos, piper, kardamom dhe tuberoz… Ngjyrat e tokës dhe qiellit… Një aromë e ringjallur nga e kaluara…” [shënime udhëtimi]

Si fillim, mënyra se si aztekët e vlerësonin dhe përdornin kakaon nuk ka të barasvlershme sot. Pikërisht dhe stimuluese, Xocolatl ishte një ilaç i pirë vetëm nga mbretërit, duke u dhënë atyre mençuri dhe fuqi si Zoti. Për të rikrijuar botën magjike të Amerikës Qendrore, u kthyem te pema e kakaos dhe fasulet e saj kafe. I shtuam erëzat dhe rumin. Parfumet e tokës dhe të shkretëtirës. Nota të dendura, të ngjashme me likerin. Rezultati është një aromë që na merr përsipër, duke shtuar të paktën pak nga ajo magji e humbur në jetën tonë të përditshme.

Aroma jonë e bën imagjinatën të fluturojë në shoqërinë e shamanit modern Carlos Castaneda, të të madhit Federico Fellini dhe udhëtimit të tij në Tulum, filmi që ai ëndërroi, por nuk e bëri kurrë.

SHËNIME
Koka: piper i zi, piper rozë, kardamom
Zemra: Rhum Absolute, Orkide, Pittosporum, Tuberose Absolute
Baza: Druri i Sandalit, Kakao Absolute, Musk

size

100ML

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “CACAO AZTÈQUE”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ShqipEnglishItaliano