“Gregje të thyera që zhyten në det, shtigje të shkelura nga dhitë dhe tirrenia vezulluese poshtë. Të gjesh varietetet më të mira të Bergamotit do të thotë të ngjitesh deri këtu. Aty ku vizitorët janë të mirëpritur – Kalòs irtete! – në greqisht.” [shënime udhëtimi]

Udhëtimi ynë i kthimit në atdheun tonë – Italia e ndriçuar nga dielli i fenikasve, grekëve, arabëve dhe normanëve – fillon me Bergamot: një kryqëzim midis një limoni dhe një portokalli të hidhur, ky agrume është princi i parfumerisë, që gjendet pothuajse në të gjitha më të njohurat. formula sot.

Por për shkak të paqëndrueshmërisë së tij, ky princ i veçantë nuk ka marrë kurrë nderin që meriton. Kështu u kthyem menjëherë te nxjerrja, duke ndjekur traditat e saj të lashta. Një thikë e lakuar përdoret për të hequr tulin dhe për të lënë lëvozhgën pas, e njohur edhe si “sfungjeri i Bergamotit”. Më pas kalohet mbi një sfungjer natyral për të mbledhur thelbin. Baza me fruta dhe notat delikate të lules së Jaseminit në Bergamotto di Calabria marrin frymëzim nga kthimi ynë në të kaluarën.
Freskia e tij krejtësisht moderne, gjallëruese vjen nga prekjet ekzotike shtesë dhe eksperimentet tona të gjata me Bergamot për ta bërë atë të qëndrueshëm dhe të këndshëm.

SHËNIME
Kreu: Bergamot Spugna Capua, Petitgrain Paraguaj, Timur Piper, Piper Rozë
Zemra: Uji me lule portokalli Capua, Neroli Maroken, Lule Portokalli Absolue, Jasmin Absolute
Baza: Iris, Sandalwood, Vetiver Haiti, Musk

size

100ML, 50ML

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “BERGAMOTTO DI CALABRIA”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ShqipEnglishItaliano