“Në gjurmët e udhëtarëve që u nisën në Grand Tour, ne u ngjitëm në malin Etna. Nga maja e saj e zezë shkëmbore, portokallitë e largëta dukeshin edhe më të freskëta. Irreale sa një mirazh. Në dritën që triumfon mbi errësirën, e kuqja e gjallë e flakëve nëntokësore që farkëtojnë një frut aromatike, qëndron thelbi i Siçilisë” [shënime udhëtimi]

Vaji esencial i portokallit të kuq ose të gjakut nuk është vlerësuar kurrë veçanërisht në parfumeri. Por këtu historia jonë kryqëzoi rrugët me Capua, simbolin e përsosmërisë italiane në nxjerrjen e frutave të agrumeve që nga viti 1880, dhe gjithçka ndryshoi. Familja Capua, e cila është po aq e apasionuar pas parfumit sa ne, ka krijuar një metodë nxjerrjeje me dy faza. Është një nga ato kryeveprat sekrete që shfaqen aty-këtu, veçanërisht në Italinë e Jugut, dhe historia e saj ia vlen të tregohet. Së pari, vaji esencial nxirret nga lëvozhga, skuqet dhe koncentrohet; më pas, kur të piqen plotësisht, të gjitha frutat shtypen, kalohen përmes një nxjerrjeje sfumatorchio dhe centrifugohen për të ndarë vajin esencial nga lëngu.

Kështu lindi Arancia di Sicilia jonë: sublimimi i një fruti simbolik, duke kapur rrezet e diellit, ngjyrat dhe parfumet e ishullit në një mëngjes pranvere. Për t’ju mundësuar të vlerësoni ëmbëlsinë dhe energjinë nga shtresat më të thella të tokës, ne kemi shtuar Musk dhe Amber në zemër dhe, për të përfunduar, një aromë intensive të kafesë Absolute.

SHËNIME
Koka: Sanguinella Brown Orange, Sanguinella Sfuma Torchio Orange
Zemra: Almond Accord, kanellë
Baza: Cistus Labdanum Absolute, Kafe Absolute, Iris, Musk, Qelibar

size

100ML, 50ML

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “ARANCIA DI SICILIA”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ShqipEnglishItaliano