“Nuk ka rrugë detare për të ndjekur në kërkimin e Ambergris, vetëm gjurmët e cetaceve të mëdhenj nëpër thellësitë e oqeanit. Balena e spermës e nxjerr atë nga barku i saj i madh, duke ia besuar valëve, ku mund të qëndrojë me vite. Gjetja e tij në një plazh afrikan ose australian është një dukuri gjithnjë e më e rrallë. Përvoja e nuhatjes – thonë ata – është e papërshkrueshme. [shënime udhëtimi]

Duke lënë mënjanë përrallat, në fakt është një material i errët dhe dylli që formohet në zorrët e balenës së spermës; noton larg, piqet në diell dhe një ditë lahet në plazhe, ku mblidhet.

A mund të ketë ndonjë gjë më të rrallë? I pajisur me një parfum jashtëzakonisht këmbëngulës, intensiv dhe sensual, Ambergris është lidhur në mënyrë të pashmangshme me sferën erotike.

Në shumë vende të Lindjes hahej si afrodiziak. Parfumerët mjeshtër të Venecias e përdorën atë gjerësisht në vitet 1700 dhe Giacomo Casanova u mbështet në të për shfrytëzimet e tij të shumta. Ambergri më i mirë njihet si “flottée”, pasi thahet natyrshëm pasi noton gjatë në det; pasi të piqet, ajo zhvillon një aromë tepër komplekse edhe për fjalorin e pasur të esencave.

Në krijimin tonë kemi vënë në pah vetitë afrodiziake të Ambergut natyral, duke e kombinuar atë me Rose Absolute, Vanilla Absolute dhe Musk. Tërheqja e saj rrjedh në një shteg të gjatë, joshëse.

SHËNIME
Koka: E freskët
Zemra: Geranium, Iris, Karafil, Trëndafil, Ambregris
Baza: Labdan, Benzoinë, Vanilje, Musk

size

100ML

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “AMBRE GRIS”

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ShqipEnglishItaliano