Fueguia 1833

Fueguia 1833 është një koncept unik në universin e parfumerisë, sinonim i mjeshtërisë, inovacionit, ekzotizmit dhe qëndrueshmërisë.
E themeluar në vitin 2010 në Buenos Aires nga Julian Bedel.

Fueguia 1833 është një koncept unik në universin e parfumerisë, sinonim i mjeshtërisë, inovacionit, ekzotizmit dhe qëndrueshmërisë.
E themeluar në vitin 2010 në Buenos Aires nga Julian Bedel.

Emri është një haraç për epokën e eksplorimeve shkencore dhe takimin midis natyralistit Charles Darwin, navigatorit Robert Fitz Roy dhe vendasit të Tierra del Fuego – Fueguia Basket. Frymëzuar nga Amerika e Jugut dhe peizazhet e saj ekzotike, një burim i pashtershëm stimujsh. Peizazhet kulturore dhe natyrore portretizohen përmes secilit prej krijimeve tona, në një tregim nuhatës të përbërë nga një gamë përbërësish botanikë ekzotikë.

Fueguia 1833 u konceptua si një homazh për historinë, artin, muzikën, natyrën dhe komunitetet lokale që dallon kulturën e gjallë të territorit të përfaqësuar përmes secilit prej koleksioneve.

Duke kërkuar një paletë të re për punën e tij, Julian Bedel, filloi të eksploronte botën e aromës, duke u mbështetur në magjepsjen e tij me aftësinë e saj për të goditur një akord emocional. Trajnimi i Bedel është thjesht empirik, duke siguruar që qasja e tij ndaj krijimit të parfumeve të jetë e pakufizuar nga traditat dhe protokollet e shumta të industrisë; kjo i jep Fueguia 1833 një avantazh të freskët dhe të pafrenuar.

Fueguia 1833 prodhon vetëm seri të kufizuara aromash – 400 shishe për grumbull, duke përdorur përbërësit më të mirë natyralë të disponueshëm në kohën e prodhimit.

Kompania është përgjegjëse për çdo veprim: nga kërkimi i vazhdueshëm dhe i përpiktë i përbërësve të çmuar natyralë botanikë, formulimi, prodhimi dhe krijimi i paketimit të punuar me dorë.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    ShqipEnglishItaliano